Wednesday, September 8, 2010

Obama trekt nog eens 50 miljard uit voor de economie

Amerika neemt nog meer schuld op zich en als ik onderstaand bericht uit de rtl-z lees. Lees ik tussen de regels door dat het zeger nog niet goed gaat met de economie van Amerika!

Barack Obama presenteert een plan om voor 50 miljard dollar nieuwe wegen, sporen en vliegtuigen te bouwen. De actie van de Amerikaanse president moet de kwakkelende economie oppeppen. Dat heeft een medewerker meegedeeld.




Stoppen
=Obama overweegt om te stoppen met belastingvrijstellingen voor olie- en gasbedrijven om zo een bijdrage te leveren aan het plan. Het geld moet snel worden uitgegeven om op korte termijn flink meer banen te scheppen.
Werklozen
De actie moet de zwakke economie oppeppen. Het is de bedoeling om projecten voor hogesnelheidstreinen te vervroegen en het overbelaste systeem voor de luchtverkeersleiding efficiënter te maken. Vele werklozen moeten ook aan de slag om de Amerikaanse snelwegen op te knappen. Obama wil daarnaast een impuls voor spoorbedrijf Amtrak, dat een groot deel van het passagiersvervoer in de VS verzorgt.

Zware druk
Obama staat onder zware druk voor de verkiezingen voor het Congres in november. Zijn Democratische partij stevent af op een fiks verlies aan zetels.

Economie-impuls
Woensdag komt Obama naar verwachting met een volgende deel van zijn economie-impuls. Het gaat dan om een serie belastingskortingen voor kleine bedrijven. Dat gaat om circa 100 miljard dollar (71 miljard euro).
=

No comments:

Post a Comment

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres