Wednesday, August 18, 2010

NEDERLANDSE RENTE EVEN ONDER 2,5%

Rente daalt scherp

Een goed stuk in FD

De rentetarieven zijn woensdag opnieuw scherp gedaald. In de loop van de middag daalde het rendement op een tienjarige Nederlandse staatslening zelfs even tot onder de 2,5%.



Dergelijke percentages zijn nog niet eerder vertoond in Nedeerland, of eeuwen geleden in meer primitieve financiële stelsels.

Rond 15.30 uur noteerde de Nederlandse tienjaarsrente 5 basispunten lager op 2,509. Bij de Duitse bunds waren er ook 5 punten af op 2,337. Als zwak te boek staande eurolanden als Italië, Spanje en Portugal zagen de rente zelfs met bijna 10 basispunten dalen.

Om 16.30 dook de Nederlandse tienjaars rente zelfs even onder de 2,5%. Uiteindelijk werd gelsoten op 2,513%. Toch 5 basispunten lager dan bij het slot van dinsdag.

De rente daalt al weken door de verwachting dat de economische groei zal afkoelen. Eerder vandaag was een Duitse tienjaarslening met veel succes in de markt gezet, tegen de laagste rente in meer dan tien jaar. Bij het openen van de markt in de VS daalde bovendien ook daar de lange Amerikaanse rente.

De dertigjarige rente brak voor Duitsland zelfs door de grens van 3%, op 2,96%. Deze sloot op 2,979.

No comments:

Post a Comment

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres