Friday, October 8, 2010

Roubini: grote kans op nieuwe recessie VS

Ik zie het zelf ook. De economie van Amerika gaat eruit zien als die van Japan.

Beleggingsgoeroe Nouriel Roubini ziet het somber in voor zowel de Amerikaanse als de Japanse economie.


'Gevaren voor wereldwijd herstel'
Voor de VS is er een 'hoge waarschijnlijkheid' dat de economie in een nieuwe recessie zakt. Ook voor Japan, sinds kort door China gepasseerd als de tweede economie ter wereld, is Roubini somber. Dit onderstreept de gevaren voor een wereldwijd herstel.

Tegenwind voor China
China krijgt volgens Roubini mogelijk te maken met grotere tegenwind, in het geval de groei in de VS en Europa terugzakt. De cijfers voor de economische groei in de VS in het tweede kwartaal zullen volgens hem waarschijnlijk neerwaarts worden bijgesteld na 'verschrikkelijke' cijfers over de huizenmarkt in juni.

'Opkomende landen moeten meer steunen op binnenlandse vraag'
Bezuinigingsmaatregelen om de begrotingstekorten en de overheidsschulden terug te dringen doen zowel consumenten en bedrijven pijn, aldus Roubini. Huishoudens in sommige grote landen drukken hun uitgaven. Opkomende landen zullen er aan moeten wennen dat ze meer op binnenlandse vraag moeten steunen in een periode van lagere groei voor ontwikkelden landen, aldus Roubini.

'Bleek herstel of dubbele dip'
'We weten dat het tweede halfjaar slechter wordt dan de eerste zes maanden omdat de tegenwind groter wordt, aldus Roubini. Het hoofdscenario is een bleek herstel, maar ik sluit niet uit dat we een dubbele dip krijgen''.

bron: rtl-z

No comments:

Post a Comment

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres