Saturday, October 30, 2010

Als financieel onafhankelijk worden gemakkelijk is, waarom is dan niet iedereen financieel onafhankelijk ?

Soms kom je een tekst tegen die letterlijk voor jou is geschreven. Dit is er een!

Een begrijpelijk vraag maar met een gemakkelijk antwoord. Als financieel onafhankelijk worden zo gemakkelijk is, waarom is dan niet iedereen financieel onafhankelijk. Nou gewoon, omdat dit ons niet wordt geleerd op school! Op school wordt ons geleerd hoe we uren verruilen voor geld. Eén van de slechtste manieren als het gaat om geld verdienen. Er wordt ons niets geleerd over hoe we ons geld moeten beheren, hoe we moeten investeren, hoe we een onderneming op kunnen zetten die passief of residueel inkomen genereerd en het meest belangrijke; hoe we onze mind moeten managen. Nee, ons wordt eigenlijk geleerd hoe we andere mensen, die dit spel wel begrijpen, rijk maken.

Dit zegt niets over het feit of je je werk wel of niet leuk vindt, maar zou je het ook blijven doen wanneer je er niet voor werd betaald? Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen meteen zouden stoppen met hun werk zodra ze geld genoeg zouden hebben. Mij wordt vaak gevraagd "Als je dan toch financieel onafhankelijk bent, waarom werk je dan nog ?" Wat ze eigenlijk zeggen is " Wanneer ik in jou situatie zou zijn, zou ik onmiddelijk stoppen met werken".
Geloof me, het gaat niet om het stoppen met werken maar om de vrijheid die je hebt dat je mag werken en niet moet werken.

Het bijzondere is dat financieel onafhankelijk worden niets anders is dan een stel vaardigheden die je je eigen moet maken en die iedereen kan leren. Ongeacht je inkomen, ongeacht je IQ, ongeacht je afkomst, iedereen kan financieel onafhankelijk worden.
Veel mensen zeggen overigens "Waarom zou ik financieel onafhankelijk willen worden, geld is voor mij niet belangrijk". Dit is meteen de reden waarom ze het niet zijn.
Natuurlijk maakt iedereen zijn eigen keuzes in het leven maar voor mij betekent financieel onafhankelijk zijn vrijheid. Vrijheid van keuze, om het leven te leiden zoals jij je dat voorstelt, niet het leven dat een ander voor jou ontworpen heeft en volgens mij is dit een situatie die iedereen zou moeten nastreven.

Om financieel onafhankelijk te worden zijn er slechts een paar aspecten waaraan je moet werken. De belangrijkste zijn:
1. Hoe gebruik je je mind zodat je opportunities gaat zien;
2. Hoe creeër je passieve of residuele inkomsten stromen;
3. Hoe beheer je je geld.

Als het dus gaat om financieel onafhankelijk te worden, gaat het dus meer om zaken af te leren dan aan te leren. Meer geld verdienen heeft dus te maken met persoonlijke ontwikkeling.

bron: Wim Belt

No comments:

Post a Comment

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres