Monday, October 25, 2010

Greenspan: tekort VS is beangstigend

Nu geeft ook Alan Greenspan aan dathet begrotingstekort van Amerika beanstigend wordt. De voormalig Fed-voorzitter!!!!!!

Voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan vindt het Amerikaanse begrotingstekort beangstigend. De federale regering moet volgens hem snijden in de uitgaven in plaats van de belastingen te verhogen.


Alan Greenspan'Grens leencapaciteit bijna bereikt'
''De staatsschuld loopt op in een dusdanig tempo dat het verschil tussen de staatsschuld en de leencapaciteit snel slinkt'', aldus Greenspan.

Volgens hem kunnen bedrijven nu terughoudend worden met investeren als gevolg van het tekort. ''Dit veroorzaakt namelijk onzekerheid over het toekomstige belastingbeleid.'' ''De Ameikaanse economie is mede gekrompen door de lage investeringen.''

Minder uitgeven
Greenspan pleit voor een strenger beleid. ''Er moet worden gesneden in de uitgaven''. Volgens hem is snijden in de uitgaven beter dan de belastingen verhogen. Greenspan is nog wel een voorstander van de belastingverlagingen die voormalig president George Bush nog aankondigde.

Tekort $1,4 biljoen
Het tekort van de federale overheid over begrotingsjaar 2010, dat eindigde op 30 september, bedroeg $1,47 biljoen (1.470.000.000.000). Voor begrotingsjaar 2011 is het tekort begroot op $1,42 biljoen.

bron: rtl-z

No comments:

Post a Comment

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres