Wednesday, April 21, 2010

Verslag van de Cashflowavond op 13 april helemaal gratis

Verslag van de Cashflow avond op 13 april 2010 helemaal gratis,

“Als we in Nederland iets gratis krijgen zijn we er als de kippen bij.”

Deze avond was niet gratis, maar het was een zeer leerzame avond op het financiële vlak als op het persoonlijke vlak en dat is nog veel belangrijker!

Ronnie had een zeer interessante presentatie over het boek: De Rijkste Man van Babylon, maar voor hij begon wilde hij het volgende van iedereen weten: “Wil jij echt met je hele ziel en zaligheid financieel vrij zijn!”
Ronnie nam zichzelf als voorbeeld.

Hij is financieel vrij om te kunnen doen, waarvoor hij hier op deze aarde ben gekomen:

- jou gereedschap geven om dat te kunnen doen waarvoor zij hier op aarde zijn;

- de financiële intelligentie van mensen/jou te vergroten in Zeeland door het spelen van het cashflow spel, zie www.cashflowzeeland1.blogspot.com;

- de financiële intelligentie van jou te vergroten door het schrijven van deze blog (www.cashflowzeeland1.blogspot.com) over financiële intelligentie;

- alleen investeren in ondernemingen en beleggingen die cashflow genereren;

- bij zijn vrouw en kinderen zijn wanneer hij dat wil;

- Indonesisch dansen, omdat hij dat gewoon heerlijk vindt en ik daarmee dit stuk van zijn Indonesische cultuur door kan geven.

Alle aanwezigen geven aan daar echt met hun hele ziel en zaligheid voor te willen gaan.

Ronnie haalt een aantal belangrijke aspecten naar voren die van levensbelang zijn op jouw weg naar financiele vrijheid.

Punt 1: Betaal jezelf als eerste 10% van je bruto loon en leef van de rest van je netto loon. Dit is geen schuldbeheer. Dit is schuldenvrijbeheer. Als je dit niet doet wordt je nooit financieel vrij!. Die 10% is namelijk helemaal van jou. Niemand kan daar aankomen en dat geld gaat voor jou werken! Zijn broertjes, zusjes en neefjes werken allemaal voor jou. Ronnie is met dit advies op weg gegaan naar zijn financiele vrijheid. Je laat hiermee namelijk zien aan het heelal dat jij om kan gaan met geld en het heelal zal je belonen met nog meer geld.

Punt 2: Neem een adviseur die zelf doet wat hij zegt. Dus neem bijvoorbeeld een adviseur die jou adviseert over aandelen en die zelf ook handelt in aandelen. Doe je dit niet dan krijg je een adviseur die niks weet van aandelen en alleen maar een verkoper is.

Punt 3: Bezit je eigen huis. Heb geen hypotheek meer op je huis, zodat je vaste lasten naar beneden gaan en je makelijker uit de ratrace bent.


Hierna wordt het Cashflowspel gespeeld. Een persoon is binnen 1,5 uur uit de ratrace. Zeer knap!

Door Cashflow te spelen leer je bijvoorbeeld op het juiste moment je aandelen te kopen en te verkopen. Een schuld te nemen voor een huis als de huurder, maar de schuld maandelijks afbetaalt en je daarna zelfs nog geld over houdt.

Bij de volgende Cashflowclub Zeeland bijeenkomst op 11 mei zal Ronnie beginnen met een presentatie van 15 minuten over de DVD Financial Freedom. Hierbij krijg je van Ronnie te horen hoe hij door het bekijken en toepassen van de adviezen uit deze DVD op weg is gegaan naar financiële vrijheid! Hierna zal er tijd zijn om het spel Cashflow 101 te spelen voor ongeveer anderhalf uur. Dit om spelenderwijs je financiële intelligentie te vergroten. Hierna wordt de avond afgesloten!


Tot de volgende Cashflowavond op 11 mei,




Ronnie en David

1 comment:

  1. Daarnaast is het ook nogeens een gezellige avond waar je echt wat van opsteekt.
    Mirjam

    ReplyDelete

Laat je reactie achter, graag met je naam en je email adres